Απλήρωτες για μεγάλο χρονικό διάστημα οι θεραπαινίδες των αναπήρων πολέμου

Απλήρωτες για μεγάλο χρονικό διάστημα οι θεραπαινίδες των αναπήρων πολέμου

Αρ. Πρωτ. 11996/23.06.2010

Προς Υπουργούς:

- Άμυνας

- Οικονομικών

                                                           

Απλήρωτες παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα οι θεραπαινίδες, που περιθάλπουν τους ανάπηρους πολέμου. Τα άτομα αυτά βρίσκονται σε πλήρη αδιέξοδο, καθώς εργάζονται χωρίς να πληρώνονται από τον περασμένο Φεβρουάριο. Η εργασία αυτή των ατόμων είναι ιδιαίτερα σκληρή και δύσκολη, καθώς δεν υπάρχει ούτε καν συγκεκριμένο ωράριο. Φροντίζουν και περιθάλπουν τους ανάπηρους πολέμου, χωρίς το κράτος να τους καταβάλλει καν τον μισθό και τα δεδουλευμένα που δικαιούνται.

Δεν είναι δυνατό σε μια ευνομούμενη πολιτεία, όπου η ληστρική επιδρομή της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, έχει μειώσει δραματικά τους μισθούς και τις συντάξεις των Ελλήνων πολιτών, τα άτομα αυτά να αντιμετωπίζονται με αυτό τον άδικο τρόπο. Οφείλουν τα συναρμόδια Υπουργεία να μεριμνήσουν επί του θέματος, καθώς οι θεραπαινίδες δεν απαιτούν κάτι παράλογο και ανέφικτο. Απαιτούν την καταβολή των μισθών τους που καθυστερεί δραματικά και δημιουργεί προβλήματα και εμπόδια στον οικογενειακό τους προϋπολογισμό.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί:

- Πότε προτίθενται επιτέλους τα συναρμόδια Υπουργεία να προχωρήσουν στην καταβολή των μισθών, που δικαιούνται οι θεραπαινίδες, που καθυστερούν σημαντικά;

Απαντήσεις Υπουργείων